Вътрешният министър коментира грандиозния скандал в МВР.Благодаря на вътрешния министър на

...
Вътрешният министър коментира грандиозния скандал в МВР.Благодаря на вътрешния министър на
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Скандалът с Живко Коцев нанесе тежка репутационна щета на МВР

Вътрешният министър разяснява грандиозния скандал в Министерство на вътрешните работи.

Благодаря на вътрешния министър на Германия Нанси Фезер за поддръжката ѝ за влизането на България в Шенген. Ние сме на верния път и посока. Посещение на немски федерален министър у нас не се е случвало от далечната 2008 година Това сподели служебният вътрешен министър Калин Стоянов пред публицисти след взаимното им посещаване на ГКПП „ Капитан Андреево “. 

„ За нас това е знак, който ни демонстрира, че сме в вярната посока. Искам да уверя всички, че обстановката по българко-турската границата продължава да е извънредно спокойна. От началото на годината границата незаконно са пробвали да минат 7 хиляди чужденци, като за същия интервал на предходната година броят им е бил 27 хиляди. Показахме на незаконните мигранти, че въобще не би трябвало да потеглят насам, тъй като няма да могат да прекосят границата “, добави вътрешният министър.

„ За федералното държавно управление беше от решаващо значение България да извърши критерии, сложени от Европейска комисия за шенгенското пространство. Според нас тези критерии бяха покрити още предходната година, по тази причина ние изрично заставаме като държавно управление зад пълноправното участие на страната в Шенген “, съобщи Нанси Фрезер.

Журналисти от Германия попитаха вътрешния министър за случаите за принуждение и нарушение на човешките права на мигрантите, показвани в техни следствия от българската граница, написа novini.bg.

Мога да ви уверя, че от момента, в който поехме Министерство на вътрешните работи през юли предходната година, такива случаи са единици. Всички случаи се проверяват под надзора на специфични случаи и нито един случай няма да остане неразкрит, тъй като желаеме да съблюдаваме правата на жителите, увери Калин Стоянов.

Като тежка репутационна вреда за Министерството на вътрешните работи дефинира вътрешният министър абсурда с някогашния основен секретар Живко Коцев.

„ Нашата задача в този момент е оптимално бързо да оправдаем предстоящият на българските жители и на нашите европейски сътрудници. Искам да поздравя ДАНС, прокуратурата и комисията за противопоставяне на корупцията, които през последните месеци бяха остро подложени на критика. С тази тяхна интервенция те демонстрираха, че могат да работят в синхрон и да стигнат до най-високите етажи на властта “, добави Калин Стоянов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР